Je liefde bevrijd

SereniTIJD- Vierdaagse stilte retraite met Cas en Mieke

van wo.4 t/m zo. 8 januari 2023
Een verrijking in jouw nieuwe jaar;

Vier dagen voorbij woorden... Verdieping in het contact met jezelf en hernieuwd landen in jouw ontspannen, heldere en zachte zijn....
Vier dagen in meditatie met dans, zang, natuur, satsang en als toetje herbronnen in de sauna.

 

Ken je dat?… Dat verlangen naar diepe ontspanning en verbinding vanuit innerlijke stilte?…

Het is na een lange leerweg het steeds dieper ervaren hiervan en het genieten van het goud dat dit geeft, dat ons deze 4-daagse doet faciliteren. 


Vier dagen speciaal voor jou, off-line … en volledig verzorgd in de vierkantshoeve Ferme de Frandeux; Gelegen in de vallei van de Lesse aan de rand van de Belgische Ardennen.

 

Net als bij een vipassana meerdaagse meditatie is er enkel aan het begin en aan het einde onderling contact en brengen we ons naar buiten gericht zijn tot rust. Dit middels het commitment om vanaf de eerste avond tot zaterdag avond, drie van deze vier dagen het praten te stoppen en geen oog- en fysiek contact te maken.(behalve tijdens de satsang en wanneer nodig met één van de begeleiders) Wij, Caspar en Mieke kijken uit naar het zorg dragen bij dit proces en het bieden van een veilige bedding voor het landen in jouw stilte. 

Wellicht schrikt het niet spreken en geen contact je af en of lijkt het je onmogelijk. Dat kan ik mij goed voorstellen.
Als iemand die graag mijn ervaringen deelt, was dit toen ik 7 jaar geleden voor het eerst meedeed aan een 10-daagse Vipassana wél Mijn basisgevoel. Ik was dan ook verwonderd, toen die stilte na een halve dag wennen aangenaam en voor mij zelfs als een zegen bleek te voelen. Het opende een ruimte in mij, die ik nog niet kende en waar ik sindsdien dagelijks even of wat langer ben. Er is daar rust en helderheid.

Waar mijn lichaam niet zo blij van werd, was het 10 uur per dag stilzitten. Ik nam mij toen voor om ooit een stilte retraite aan te bieden waarin ook ruimte is voor beweging en zijn in de natuur. Geheel passend bij wie mijn vriend en ik samen zijn en waar wij op dit moment staan, is NU het juiste moment. Je bent van harte uitgenodigd…..

 

JA...SereniTIJD..; Vier helende dagen om je na de drukke decembermaand helemaal in onder te dompelen met aandacht naar binnen en met niets anders dan jezelf om mee bezig te hoeven zijn.

Vier dagen in een afwisseling van meditatie, dans, zang, satsang, wandelen in de natuur en sauna op de laatste dag.

Dit allemaal in de luxe bedding van samen in stilte, een fijne ruimte waar de houtkachel brandt, voedende en helende natuur, met liefde bereidde biologische vegetarische maaltijden, een gedeelde slaapkamer en alle aandacht enkel naar en voor jezelf.

 

Het programma, de begeleiding, voeding en veilige bedding komen uit 't hart en handen van:


Caspar : Een man, een vader, mijn geliefde, een danser, een landschapsontwerper, die wat hij doet, doet met onverdeelde liefde en aandacht.
Al vele jaren ontwerpt hij met zorg inrichtingen van allerlei soorten buitenruimten en landschappen.

Gaandeweg werd hij zich hiernaast ook steeds meer bewust van het belang van de verbinding met ons innerlijk landschap

en van hoe wij ons als mensenwezens tot onszelf en de aarde verhouden en ermee omgaan. Dit bracht hem zo'n 10 jaar geleden geleden op het spoor van o.a. de TAO, meditatie en een weg naar steeds meer eenvoud, stilte en verbinding met al wat is.

Met het leren voelen en begrijpen van de diepere wijsheid, die hij veelal in de stilte en taoístische teksten vindt, biedt hij deze dagen met zijn aanwezigheid en satsang ondersteuning in het proces, dat we gezamenlijk en ieder afzonderlijk gaan.
 

Mieke : Een vrouw, een moeder, grootmoeder en geliefde; van jongs af aan bewogen door het subtiele niet direct zichtbare. Zij weet zich gesteund door de onmetelijke liefde, klank en krachten van de natuur en lichtwezens .
Op verschillende manieren richt zij haar aandacht op het trachten te doorgronden en doorleven van hoe alles en iedereen met elkaar verbonden is. Gepassioneerd verdiept zij zich in de processen, die dit met zich meebrengt.

Hiermee danst ze het kleurrijke pallet die het leven rijk is; Open, zowel in licht als in het diepe donker.
Middels het leven van haar passies als holistisch therapeut, dansfacilitator, healer, ‘kunstemaker’ en als kanaal voor Imoyazang deelt zij van de wonderen en diepgaande processen die hieruit voortkomen.


Marck Hofmeester: Marck is als kok en op meerdere andere gebieden een ware kunstenaar. Deze dagen laat hij ons proeven van zijn bezielde vegetarische gerechten. Ze zullen een streling voor je tong zijn en doordrenkt met zijn liefde en passie voor het koken, gezonde natuurlijke voeding en gevoel van schoonheid

Wij zien ernaar uit je te verwelkomen. Een cadeau aan jezelf, waar je lang profijt van zult hebben....

 

PRAKTISCHE GEGEVENS:

Waar Ferme de Frandeux, Rue des Pèlerins 6, 5580 Rochefort, België
Wanneer wo.4 t/m zo. 8 januari 2023
Tijd van woensdagmiddag 14.30 uur- zondagochtend 12.00 uur
Deelnemers Maximaal 14 volwassenen, die zichzelf kunnen dragen en bereid zijn zich aan in stilte en 'off line' zijn willen committeren.
Begeleiding Mieke Dado, Caspar Slijpen. Kok: Marck Hofmeester
Bijdrage

Early bird tot 25 nov.€ 444,- p.p all in. Daarna € 490,- Dwz. het totale programma, 4 overnachtingen en 11 maaltijden. (Evt. in meerdere delen te betalen) Reis en reiskosten zelf regelen met wellicht mogelijkheid van samen reizen. Direct boeken van je 'ticket'

https://hipsy.nl/app/events/6751/ticketshop

Aanmelden Vanaf nu tot uiterlijk 1 Januari  2023 via http://www.vinaya.nl/contact  Let op:vol=vol
Je plek is definitief na betaling