Je liefde bevrijd

Je binnenste (b)uiten met ...de kracht van de cirkel

Wat is een mandala?                          http://www.kiawillockx.com/workshops/images/floweroflifeblack.GIF                             

'Mandala' betekent centrum of (magische) cirkel. Iedere dag worden we ongemerkt omringd door mandala's; De cirkel met het centrum, dat overal in terugkomt. Denk maar aan de jaarringen in de boomstam, onze iris en pupil, de aardbol, zon en maan, de bloedsomloop etc...

Het is daarmee niet verwonderlijk dat het gebruik maken van mandala's reikt tot ver in de oudheid. Daar maakte men al gebruik van de kracht van de cirkel. Bij meditaties werden en worden mandala's gebruikt om een innerlijke orde tot stand te brengen. Dit uitgangspunt loopt als een rode draad door de cursus.

Met het maken van een mandala geef je uiting aan wat er zich in de binnenwereld afspeelt. Onwillekeurig maak je contact met stukken, waar je nog geen weet van had. Van hieruit kun je je wellicht voorstellen, dat het creëren van een eigen mandala verhelderend en harmoniserend kan werken. Je zult versteld staan van de schoonheid in kleur en vorm van je eigen creaties, ook wanneer je geen ervaring hebt met beeldend werken.

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit zeven ochtenden van 2,5 uur. Hierin maak je kennis met verschillende technieken en materialen en is er veel aandacht voor kleur. De cursus is als volgt opgebouwd: uitleg techniek, meditatie van waaruit je zelfstandig gaat tekenen en nabespreking. Er wordt vanuit een duidelijke afbakening naar 'n steeds meer vrije vorm gewerkt. De cursus is procesgericht. Ook zullen we een van de lessen de natuur in gaan, om daar met natuurlijke materialen een mandala te maken en inspiratie op te doen. Ik heb gekozen voor een groepsgrootte met ruimte voor veel individuele aandacht.

Praktische gegevens

Geen tekenervaring nodig.

Cursusduur en frequentie

7 ochtenden of avonden, waarvan 1 in de natuur.  1 maal per week

Aantal deeln. 2 tot max. 6 (je kunt je ook aanmelden als groep)
Start bij voldoende deelnemers
Tijd van 10.00- 12.30 uur of van 19.30- 22.00 uur
Info en opgave via de website of telefonisch 0313-785214
Kosten bij 4-6 personen € 165,- p.p. en bij 2 personen € 295,- p.p.  incl. gebruik materiaal,
Lokatie Beatrixstraat 35, Doesburg