Je liefde bevrijd

 

Activiteiten in Samenwerking:

In de schoonheid die zichtbaar wordt in verbinding, samen en samenwerking nodigen we jou van harte uit...
 

Zondag 14 september binnen 'Thuis van Overvloed' 
“Liefde  voor  je  vrouw-zijn” door Olga Gozman


Workshopdag Zielspopjes maken vanuit oeroude Russische traditie

Contact met de pure vrouw in jezelf, haar  kwaliteiten en het voeden van je vrouwelijkheid: compassie, warmte, hartelijkheid, tederheid, ontvankelijkheid, waardigheid, innerlijke stilte, kracht en... zachtheid..

In deze workshop wordt jouw innerlijke vrouw geactiveerd op de manier zoals vrouwen in Rusland dit al duizenden jaren doen en doorgeven: door een bijzonder zielspopje te maken en haar te bezielen.

Een popje is eenvoudig te maken, zonder naald of schaar, een paar zachte kleurrijke lapjes en jouw liefdevolle handen.Eerst leer je knopen en vouwen. Jouw keuze van lapjes en kleuren is een bewuste beleving. Het is een proces waar alle zintuigen worden geprikkeld: tast, geur, kleur, geluiden van scheurende lapjes brengen associaties en activeren onze genetische herinneringen.

Waarnemen zonder oordeel, verwelkomen wat er komt, delen wat je wil, luisteren naar je innerlijke vrouw, verbinden met haar en horen...       

Wat vertelt ze? Welke deel van jouw vrouw-zijn vraagt om aandacht, wil gezien of begrepen worden? Waar liggen jouw verborgen schatten? Wat maakt ze wakker?

Omarm het als een geschenk, maak een heldere intentie om deze kwaliteit of wens in jezelf te laten leven en maak met toewijding jouw zielspopje af. Daarna bezielen we met een oud ritueel onze popjes. Het zal je voeden en kracht geven, verbinden en blij maken.

 

Uit haar geboorteland Rusland heeft Olga een oeroude traditie van zielspoppetjes meegenomen.  Eenvoudig geknoopt en gevouwen uit kleurrijke lapjes, zonder naald of schaar worden deze zielspopjes  “gevuld” met diepste intentie: om huis en gezin te beschermen, rijkdom en genezing te brengen, overgangen te bekrachtigen en levensgebeurtenissen te vieren. Olga vertelt graag en op een heerlijke manier over dit oer-vrouwelijke gebruik, de constructies en de kleurensymboliek  van deze poppetjes.

DE VROUW:  “Sterk en moedig is haar geest.. haar innerlijke waardigheid verlicht haar van binnenuit, ze ontvangt zacht en geeft teder…In haar tedere wezen heeft ze vele talenten en rijkdommen: liefde voor bloemen en kennis van hun taal, aangeboren smaak voor kleur, de vreugde van haar eigen schoonheid, de hemelse geuren, ze beheerst de kunst van het welsprekende stilte en berusting in reactie en vele andere dingen die ons fascineren en raken. Dit heeft ze in zich omdat ze een vrouw is…” (Vrij door Olga vertaald uit russische tekst)

 

PRAKTISCHE GEGEVENS:
Wat heb je nodig:

Nieuwsgierigheid naar je zelf, een stel handen, warm hart en liefde voor stofjes, kleuren, en volksverhalen. Neem iets kleins en dierbaars voor jou mee wat je in dit popje wil verwerken (een klein lapje van door jou gedragen kleding of een gedroogd blaadje, bloem of een steentje, een kraal een stukje sieraad, alles is geschikt wat van jou afkomstig is). 

Voor wie Vrouwen en meiden vanaf 14 jaar
Aantal deelneemsters Minimaal 4, max. 8
Kosten € 30,- p.p.(contant te voldoen) incl. materialen, soep en drankjes (Lunch zelf meebrengen)
Tijd 10.00- 16.30 uur Welkom vanaf 9.45
Waar 'Thuis van Overvloed'- Beatrixstraat 35, 6981GK Doesburg. Bij zonnig weer buiten
Begeleiding Olga Gozman, holistische coach-beeldend, verhalenvertelster en tekendocente www.wijzespiegel.nl
Aanmelden Vóór 5 september middels  http://www.vinaya.nl/contact/

Wij zien er naaruit je te ontvangen...

Warme groet,

Olga en Mieke                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1) 12-14 april Vrouwenweekend "The Giver of Life"
2) Zondag 28 april Didgeridoo-workshop (hele dag)
3) Tantric Dancead 1) Vrijdag 12 T/M Zondag 14 APRIL
THE GIVER OF LIFE - WORKSHOPWEEKEND VOOR VROUWEN 

Tekst: Angelique Warntjes. Zij is de organisator en begeleidt het weekend in samenwerking met Dawn en mij...

Een van de oudste aspecten van het vrouwelijke principe is het Leven Schenkende aspect. Het is de eerste primitieve ‘Godin’ die zo’n 800.000 jaar geleden voor het eerst in menselijke kunst verscheen (Venus van Berekath Ram) en tevens het vrouwelijke principe dat een centrale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het menselijke bewustzijn.
Dankzij de Baarmoeder en haar menstruatie-cyclus werden vrouwen zich bewust van de levenscyclus op Aarde en in het Universum. Ze zagen een duidelijke
verbinding tussen het bloeden, niet bloeden en het uitblijven van het bloeden (zwangerschap) en de Maan. De venus van Laussel is hiervan een prachtig voorbeeld dat al zo’n 22.000 jaar oud is. Ze heeft haar linker hand op haar buik en in haar rechterhand houdt ze een bizonhoorn met dertien inkepingen, het aantal maanomlopen in een jaar.

De baarmoeder als plek van creatie, is het centrale thema van deze workshop.

De baarmoeder is het vitale orgaan in ons lichaam waarmee we leven kunnen schenken door geboorte te geven aan een nieuw menselijk wezen of aan onze dromen en visioenen.
Het is de plek in ons lichaam van waaruit we bewust of onbewust vorm geven aan ons leven. Van mijn ‘Indiaanse grootmoeders’ heb ik geleerd dat de Baarmoeder eigenlijk de kosmische ruimte in het klein weerspiegelt en de plek is waar ons innerlijke weten en intuïtie huist. Tijdens het weekend leren we hoe we ons weer opnieuw met deze ‘self lodge’ kunnen verbinden en vandaaruit bewust vorm kunnen gaan geven aan ons leven.

Voor diegene die een hysterectomie heeft ondergaan is dit een mooie gelegenheid de lege plek weer in eigendom te nemen. Ook al bestaat de baarmoeder niet meer in de fysieke vorm, de energetische blauwdruk is nog altijd in ons lichaam aanwezig.

The water of life – Het levenswater

Het eerste leven op Aarde is in het water ontstaan en nog steeds wordt elk leven in het water gevormd. Tijdens onze geboorte komen we uit het water te voorschijn. Al sinds de oudheid wordt water gezien als een vrouwelijk element en is onderdeel van praktisch elke vrouwen ceremonie die ik ken. Mieke Dado zal ons tijdens het weekend kennis laten maken met de zang van Imoya, Godin van de rivieren en de zee, waarmee we kontakt maken met de oerklank in onszelf. Door middel van beweging,-adem en-stemoefeningen maken we verbinding met ons creërende vrouw zijn.

Wat gaan we nog meer doen tijdens het weekend:

Naast een speciale medicijnbuidel maken en Ceremonie met Dawn, Imoya zang met Mieke, kijk ik er erg naar uit een aantal ‘vrouwen teachings’ met jullie te delen die ik nog niet eerder met anderen heb gedeeld en waarvan ik voel dat het tijd is! Tijdens het weekend leer je een aantal sjamanistische (meditatie) technieken om meer in verbinding te komen met je eigen ritme, innerlijke wijsheid en vrouwelijke essentie. Daarnaast gaan we in op hoe het ritme van de Maan en het water invloed uitoefent op ons lichaam. Zaterdagavond willen we graag met jullie rondom het vuur drummen, dansen en zingen, dus neem zo mogelijk je drum, trommel of ratel mee!

Een van de belangrijkste redenen dat we op het Nederlandse eiland Texel verblijven heeft natuurlijk te maken met het feit dat we daar omringt worden door Grootmoeder oceaan. Natuurlijk gaan we ook naar het strand om uit te waaien en een Ceremonie bij de zee uit te voeren. We gaan ook twee keer in het strandpaviljoen eten zodat we tussendoor optimaal van het eiland kunnen genieten.

Dit weekend is het eerste uit een serie van workshops die ik heb ontwikkeld rondom de verschillende vrouwelijke oerprincipes, waarin 25 jaar Spirituele training vanuit verschillende oorspronkelijke tradities en 18 jaar semi-wetenschappelijk onderzoek samen komen. Elk weekend kan los van de andere weekenden worden gevolgd. Het tweede weekend heeft als thema ‘Het zwarte aspect van de Godin’ en zal in Sanctuaria Oropa in Italië plaatsvinden, waar we het hele weekend bij de Zwarte Madonna van Oropa verblijven.

 


Praktische informatie:
Je kunt je opgeven via de link contact van mijn website en via Angelique: e-mail, wichapitowakan@hotmail.com of bellen, 0041-61-7613553.
Liefs Angelique en ook van mij natuurlijk...

Wat Giver of Life- vrouwenweekend
Waar Hoeve Elba, Zuid Haffel 29, Den Burg Texel
Wanneer 12-14 april van vr. 19.00- zondag einde middag
Kosten 250,- incl. alle maaltijden, overnachting etc...
Begeleiding Angelique Warntjes, Dawn en ik
Meebrengen hoeslaken, slaapzak en kussensloop, handdoeken en gemakkelijk zittende kleding voor bij zowel koud als warm weer
Extra Als je een shamandrum  of ratel hebt, neem deze dan meead.2) Zondag 28 april- Workshopdag Didgeridoo  door Willem van Weelden

  in de yurt bij Margreet  in Empe

Je hoort de klank in de omhulling van de yurt, voelt hoe 't je meeneemt naar een oorspronkelijke diepte en dan besef je.., dat jij het bent die deze klanken voortbrengt... Hoe heerlijk is dat?!...
We spelen op authentieke door aboriginals gemaakte didgeridoo's (of je eigen didge) om de basis te leren en/of je kunde te verfijnen en te verdiepen...

En... het feest is helemaal compleet met de uitgebreide biologische lunch, verzorgt door Margreet Tjalsma en de overvloed van rawfoodversnaperingen tussendoor, koffie en thee (alles in prijs inbegrepen)
 

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. In het kort zullen we de geschiedenis, de kultuur, de rituelen, het bespelen, het maken en het onderhoud van de didge bespreken. Je leert de basistoon “de Drone”, effecten, diergeluiden, stem, ontwikkelen van eigen tonen en ritmes en we zullen het hebben over de “circular breathing” oftewel continue doorspelen en ademhalen tegelijkertijd.

De Australische Didgeridoo is naar schatting al meer dan 100.000 jaar oud en voor zover bekend het oudste houten blaasinstrument ter wereld. Didgeridoos zijn in veel soorten materiaal te vinden, zoals bamboo, metaal, ceramisch en zelfs plastic. De originele Australische didge is gemaakt uit eucalyptus hout met behulp van termieten.
De Aboriginals hechten spirituele en helende krachten toe aan dit instrument dat in veel verschillende rituelen wordt gebruikt. De didges zijn vaak beschilderd met designs en afbeeldingen die we terug vinden in de droomverhalen van de Aboriginals.De klank en het geluid van de didge is zeer uniek en werkt meestal zeer rustgevend op lichaam en ziel. Het is een instrument dat intuïtief bespeeld kan worden dus men hoeft niet perse noten te kunnen lezen en men kan snel een eigen persoonlijke stijl ontwikkelen.

Met het geleerde verbeterd het ritmegevoel en het zelfbewustzijn mbt. het ademhalen. Het meditatief spelen op de didge kan bijzondere ervaringen geven en kunnen zeer intensief zijn. Het regelmatig spelen op een didge werkt als een vorm van meditatie, yoga en zelfrealisatie.

Tijdens de workshop kan men spelen op een echte eucalyptus didge die men tevens kan aanschaffen waarbij de workshop kosten in dat geval zijn inbegrepen. Tot ziens op de workshop, Willem
 

Praktische gegevens:

Wanneer Zondag 28 april van 10.00- 16.30 uur. Welkom vanaf 9.45 uur
Waar Hallsedijk 37, 7399 RP Empe
Organisatie Mieke Dado
Begeleiding Willem van Weelden
Kosten € 75,- all-in en bij aanschaf didgeredoo gratis.

 

 

 

 

ad 3) Introductie-avond Tantric Dance met Nounya
Nieuwe datum nog niet bekend....

Nu ook voor iedereen uit omgeving Doesburg/Dieren/zutphen een mogelijkheid zonder ver reizen kennis te maken met deze hartverwarmende dansvorm...
 
Tantric Dance is een vrije contact dans, een spel tussen geven en ontvangen. Een dans van overgave, gratie en kracht. Het is de uitdaging gegrond te blijven in je eigen energie en tegelijkertijd je over te geven aan de ander. Binnen deze dans spelen we met de man/vrouw polariteit, zowel  in onszelf als met onze danspartners.
De dans is een reflectie van je omgang met de ander, iedere danspartner opent weer een ander stukje in jou. Mediteren in de dans kan doordat dat je aandacht binnenin blijft. Nu kun je bewust kijken naar de facetten die zich in je afspelen om patronen te ontdekken en tot nieuwe omgangsvormen te komen. Op speelse wijze word je meer bewust van iedere aanraking en beweging. Is deze prettig of juist niet? Door expressie te geven en te ademen in bewust Zijn lossen gedachten op totdat er overgave ontstaat, waardoor alles vloeiend wordt.


Tantric Dance Experience is opgebouwd uit:

- Chacra Dance Journey; een reis door je energiecentra, om je levensenergie te voelen in je lichaam en waar eventueel blokkades zitten. Adem en beweging staan centraal.

- Awakening the Senses; meditaties waarbij je gevoeliger wordt naar jezelf en naar de ander. Je laat je vitale energie stromen naar het hart.
- Tantric Dance
 
Overzicht Praktische gegevens:
 
Wat  Workshopavond tantric dance
Waar Fermate cursuscentrum, Kerkstraat 10, Dieren
Wanneer Vrijdagavond 1 maart van 19.30-22.00 uur. Graag eerder aanwezig.
Deelnemers minimaal 10 en max. 24 mannen en vrouwen
Begeleiding Nounya en ..., verbonden aan Art of loving. Bereikbaar via facebook: tantric dance experience of tel.nr. 06/12501530
Kosten € 17,- p.p.
Meenemen gemakkelijk zittende kleding, flesje water, evt. handdoek